Verdiensten en erkenning

Onderwijs zit in ons hart

We kunnen putten uit 25 jaar onderwijservaring. Als geen ander weten we de boodschap levendig en met ziel te brengen. We weten dat onderwijs zonder arttentiewaarde geen zin heeft. De lerende kiest immers zelf of hij of zij iets onthoudt.

Daarom weten we de boodschap zo over te brengen dat het aan emotie hangt. De boodschap moet iets doe, dan wordt er pas geleerd!

Verdiensten:

Onderwijsprijs, Onderwijs in de samenleving

Van de toenmalige onderwijsminister ontving ik een van de drie prijzen van de onderwijsontwerp wedstrijd "Het onderwijs in de samenleving". Het leverde een vervolgprogramma op dat het onderwijs van het Montessorilyceum in Groningen voor jaren bepaald heeft.

Beste educatieve leerwebsite

Als voorloper van een actieve leeromgeving heb ik een nationaal winnende prijswinnende website gewonnen. De website bestaand uit informatie en uitleg over het maken van een weerbericht.

Expeditie Durven Denken Doen programma

Een prijswinnend onderwijsprogramma op het gebied van techniek en wetenschap won ik in 2006. De prijs bestond uit een stimulering van €50.000 en heeft geresulteerd in een onderwijsprogramma op het gebied van wetenschap en techniek.

Boek Onderzoeken op de basisschool

Samen met Folkert Oldersma schreef ik het boek Onderzoeken op de basisschool. Een boek waarbij een website hoort met allerlei activiteiten rond wetenschap en techniek.

 

Project Techniek, Talent en Energie

In opdracht van GasTerra maakte ik samen met Stefan Paauwe en Folkert Oldersma het onderwijsprogramma Techniek, Talent en Energie dat inmiddels door meer dan 200 scholen wordt gebruikt in de groepen 1 tot en  met 8

Educatieve jeugdfilm: De gestolen schijf

In het kader van het project Techniek, `Talent en Energie maakte ik een actie-jeugdfilm over energie. De gestolen schijf.