Flardenroute

Flardenroute

Een flard, een afgescheurd deel van het geheel, een stukje gesprek, net genoeg om te weten waar het over gaat.
Een flard, soms vaag in het geheugen als een half vergeten herinnering of verwijzend naar een gevoel, dan weer helder, strak omlijnd en duidelijk. Het zijn deze flarden die delen van de historie van het Holtingerveld vertellen.

We laten je graag kennismaken met de flarden uit de oorlog, van oude bewoners, van ijs en van steentjeszoekers. Wandel de flardenroute en maak op theatrale wijze, geïnspireerd door het verleden, kennis met de aanwezigheid van de historie in dit gebied. Tijdens deze wandeling van anderhalf uur luister je op een aantal plaatsen naar flarden uit het verleden.

Klik hieronder voor een voorproefje van een van de flarden

Tekst en regie: Henk de Vries (BuroFluks)
Flardengids: Arno van der Heijden
Voerman: Albert Secuur
Verteller: Eva Wortmann
Muziek en geluideffecten: Linze Vlak (BigL media)

Podium TV

Bekijk aflevering 75 van Toneelmeesters over de Flardenroute

In opdracht van de provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, IVN en de gemeente Westerveld maakte BuroFluks een FlardenRoute. Een route die middels de app IZI travel te beluisteren is. "Ga mee op flardenjacht en beluister de geluiden van weleer"

expositieruimte

Een woud van verhalen, daar gaat het om bij de invulling en de verstrekking van informatie. 5 zuilen staan symbool voor 5 thema's in driehoekige zuilen elk thema vanuit 3 optieken belicht.

Bekijk hier de expositieruimte

emotie

We zijn op zoek gegaan naar een emotionele beleving van het Holtingerveld. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de mensen die het gebeid bezoeken iets van de waarde voelen. Dat is de luisterroute De Flardenroute geworden. Te beluisteren in het gebied op IZI travel

Route

er is veel aandacht gegeven aan de vomgeving ook de flyers die de bezoeker begeleidt is aangepast aan de vormgeving.

"Wat een fijne route" *****

~ AJ op 30 april 2018